Olipas viikonloppu täynnä yllätyksiä!

Perjantaina Sami ja Kiss tulivat Kajaanista meille ja illalla vähän siinä syötiin, juotiin ja suunniteltiin seuraavaa päivää. Aamulla minä ja Sami pakattiin Kiss, Valtti ja yletön määrä tavaraa mun autoon ja nokka kohti Tervakoskea. Oletuksena oli, että tuomarinmuutoksen vuoksi jonkin verran koiria jäisi pois, uuten tuomarin Tapio Eerola. Me oltiin varauduttu ihan mihin vaan, uskottiin lähinnä että ollaan taas kohta motarilla mutta suuntana koti.

Näyttelypaikalla Kati tuli heti meidän luo ja yhdessä sitten purettiin tavarakasa ja sullottiin koirat boxeihin. Yhtäkkiä huomasin, että kehässä oli jo ainoa pentuluokan koira, joten äkkiä Valtti pois uskokaa tai älkää, kangashäkistään, nopea harjaus ja juoksutus ja kehään. Tuomari tykkäsi Valtista kovasti ja antoi ERI:n. Koska uroksissa oli käynyt aikamoinen kato, oli Valtti ainoa ERI:n saanut uros eli PU1, SERT ja CACIB!

Nartuissa oli ihan samanlainen osallistujakato. Ainoastaan Nemi, Kiss ja Kiuru-Mertalan-tiimin nartut saivat ERI:n ja paras narttu- luokassa tämä oli myös järjestys. Eli sisaruksille SERT:t ja CACIB:t! Hyvä me! ROP- kehässä juostiin tasan kerran ympäri ja sen jälkeen tuomari ojensi ROP-ruusukkeen meille. Luultavasti Nemin voitto olisi ollut Katin mielenterveydelle liikaa, sen verran häkeltynyt Kati oli jo VSP:stä! Kiss:lle harmittavasti inhottavin sijoitus eli PN2 ja vara-CACIB. Oon kyllä tyytyväinen ennenkaikkea siihen, että ihan itse sählättiin nämä sijoitukset ilman, että kukaan oli neuvomassa.

Ja sitten odoteltiin koko päivä ryhmäkehiä. Kävimme välissä tutkimassa Tervakosken ruokakaupat ja ehkä ostettiin myös juomaa. Tai ainakin Sami, jolla oli siihen täysi oikeus. Ryhmäkehässä tuomarina oli Geir Nordahl-Pedersen eli samainen tuomari, jonka piti arvostella malamuutit alunperin. Jo kokoontumiskehässä Valtti esiintyi hyvin ja kanssakilpailijat povasivat meille sijoitusta. Ite heitin herjana, että "me voidaan voittaa, kun tullaan tänne joka tapauksessa huomenna. Turha teidän on lähteä tänne ajelemaan."! Ja niin siinä sitten kävi, meidän 18 kk ikäinen kekkeruusi voitti ryhmän! No, kyyneleethän siinä tuli silmään ja suurelta osin Lehtolammin Ninan olkapäälle, se kun sattui tulemaan ensimmäisenä vastaan. Sitten ei muuta kuin pokaalit autoon ja kotiin pesemään koiria. Illalla piti vähän kilistää kuohuvaa juhlan kunniaksi...

Sunnuntaina pakotin Wexin mukaan, pitäähän omistajan nähdä koiransa BIS- kehässä! Ensin piti kuitenkin näyttää kääpiöt. Tuomarina oli taas tuomarinmuutoksen jälkeen Gunnel Holm ja fiilikset oli just samat kuin edellisenä päivänä (paitsi nyt ei lähdettäis kotiin). Ensimmäisenä kehään Miian kullannuppu BB. Pienen alkukankeuden jälkeen BB alkoi liikkumaan ihan hyvin ja seisoa törötti luonnostaan paikallaan, tuloksen ERI. Koska Kikko ja Aino olivat jättäneet koiransa kotiin, oli BB PU1 ja sai SERT:n!!! Siiri ei ollutkaan sitten tuomarin mieleen ja syykin oli selvä - liikaa keksiä turkissa. Siirille tällä kertaa kakkonen sad_smile.gif. Sitten ei muuta kuin vesisateessa teltta pystyyn ja odottelemaan.

BIS-kehässä vastassa oli aikamoisia tekijöitä, Messarin BIS, näyttelykoirakisan johtaja, pari maailmanvoittajaa... Ja seassa meidän Keke! Tuomarina oli Ruotsista Suomeen muuttanut Bo Skalin, jolla ei ole oikeuksia malamuuteille. Liikkeet meni tosi hyvin, mutta Valtilla alkoi kärsivällisyys loppua seisoskeluun. Kaikki muut seisoivat niin hienosti, mutta meidän otus oli täynnä virtaa. Kuitenkin, Valtti oli BIS-4!!! Aivan uskomaton fiilis, ei voi muuta sanoa! En jaksanut uskoa, että BIS- sijoitusta tulee, mutta tuomari oli päättänyt toisin. Onnittelut myös Suskille!!!

1251989750_img-d41d8cd98f00b204e9800998e