Taas on se aika vuodesta, kun on perinteinen Messari. Tänä vuonna Voittaja oli Lauantaina ja sunnuntaina PMV. Valtti oli ilmoitettu molempiin ja avoimeen luokkaan. Lähdin Helsinkiin lauantaiaamuna hyvissä ajoin. Olin pienten vastoinkäymisten jälkeen perillä heti kahdeksan jälkeen. Ei sitten muuta kuin tavaroiden purku ja kehän alkamisen odottelu.

Ennen malamuuttien alkamista kävimme Suskin kanssa todistamassa kuinka Katrin amerikankettukoirat Bobby ja Weezer olivat Suomen väelle hieman liian kettukoiria... Kuulimme jos jonkinlaista kommenttia kehän laidalla. No, onneksi Weezer oli sentään VSP, Bobbyn saadessa EH.

Malamuuteilla oli tuomarina tanskalainen Henrik Soeborg, joka oli arvostellut malamuutit Tartossa marraskuussa. Ensimmäisenä kehään Suskin Tyson, joka voitti luokkansa ERI:llä. Avoimeen seuraavaksi Valtti. Tuomari liikutti koiria tosi kauan ennen laatuarvosteluita, mikä tietysti sopi meille. Tai niin luulin. Valtti sai nimittäin pitkästä aikaa EH:n! Keke oli tuomarin mielestä liian lyhyt ja suora edestä ja purenta liian tiukka. Mun ilme oli varmaan näkemisen arvoinen! Avoimessa luokassa ei saanut ERI:ä kukaan ja Valtti sijoittui kauheen sekasorron jälkeen toiseksi. Ei paljon naurattanut... Valtin isä Nuuttikin sai EH:n, sukuvika varmaan. No, onneksi Tyson voitti urokset, tuli sentään titteli "kotiin päin".

Nartuissa Valtin sisko Jade oli PN1 ja täti Dixi oli PN2. Tässä välissä ehdin jo juosta suursnautserikehälle ottamaan tilanneraporttia handlattavista koirista. Suursnautserit alkoivat juuri kun malamuuteissa valittiin ROP:a. Tyson voitti ja Jade oli VSP. Valtti oli tietysti kasvattajaluokassa ja samaan aikaan piti olla riisenikehässä. Kun Suskille ojennettiin KP- ruusuke, tuuppasin Valtin Teron kouraan, sanoin "Sori" ja syöksyin riisenikehään. Ehdin just ottaa King Kongin ja suoraan kehään. Ei paljon ehtinyt jännittämään. Kingis oli luokassaan toinen. Seuraavassa luokassa mulla oli Suvin Pedro (Stablemaster's Azkaban) joka oli myös toinen luokassaan. Pedro ei sijoittunut PU- luokassa. Sissin Bodari (Refrain Bodybuilder) oli PU2. Nartuissa esitin vielä PN- luokassa Virpin Ziggyn (Refrain Dream With Me), joka oli voittanut valioluokan ja voitti nyt myös nartut! Sissi vei Ziggyn ROP- kehään ja odotetusti uros voitti.

Sunnuntaina oli päivä uusi. Olin yön Sissin B&B:ssä ja hyvin nukutti! Aamulla aloitettiin riiseneillä. Esitin Pedron avoimen luokan voittoon, mutta taaskaan ei irronnut sijoitusta PU- luokassa. Sen sijaan mun suosikkini ja kahden viikon ajan hoidokkini King Kong otti ja voitti urokset! Tässä välissä lähdin malamuuttikehälle.

Odotukset ei olleet kovin korkealla edellisen päivän johdosta. Tuomarin oli Erna Upmeijer, joka on malamuuttikasvattaja. Tyson kävi kehässä jäämässä toiseksi nuortenluokassa. Valttikin jäi toiseksi avoimessa luokassa, sentään tänään ERI:n saaneena. Tässä välissä menin katsomaan miten riiseneissä menee ja niinpä olin taas kehässä Ziggyn kanssa. Ei tullut sijoitusta PN- luokassa tänään, mutta aina yhtä tyylikäs veteraani Lyyli voitti nartut. Onnittelut! King Kong oli lopulta ROP. Hyvä Kingis! Onnittelut hoitotädille Marille, saattaa olla, että Kingis jää pitoon...

Malamuuteissa oli saatu urokset arvosteltua ja ei kuin PU- kehään. Valtin isä Nuutti oli valioiden toinen. Tuomari juoksutti koiria ensin kaksi kierrosta ja otti sitten neljä parasta jatkoon. En tiedä mitä muut urokset olivat, mutta Valtti oli jatkossa ja luokan voittanut ei. No, kilpailu jatkuu ja lopulta kaksi koiraa oli jäljellä. Tuomari juoksuttaa ja laittaa Valtin voittamaan. Kehätoimitsija sanoo tuomarille, että tämä oira oli toinen luokassaan, johon tuomari toteaa, että Valtti liikui parhaiten ja siksi hän nostaa sen voittamaan. Ihan uskomatonta! Meidän Keke PMV-09!!!

Narttuja arvosteltaessa meno oli samanlaista. Jade oli luokkansa toinen ja Dixi voitti valiot. Dixi oli PN3 veteraanin ja nuorten luokan nartun jälkeen. ROP- kehässä siis Valtti ja nuorten luokan narttu. Tunnelma oli mahtava. Riiseniväki ja kääpiöporukkaakin oli tulleet katsomaan ja taputtamaan Valtille. Tuomarin silmään narttu oli kuitenkin parempi, joten Valtti VSP. Kuulin taputukset alkuun, mutta en huomannut kaikkia ystäviäni kehän laidalla. Kiitokset kaikille kannustuksesta!

Urheesti katsoin vielä kaikki ryhmät loppuun ja sitten ajelin rauhassa kotiin. Ryhmässä King Kong oli upeasti RYP4!!! Melkein tuli tippa linssiin... Onneksi seuraava näyttely on vasta yli kuukauden päästä, nyt hyydyttää innokaampaakin kävijää! Loppuun vielä kuva kehästä:

1260780154_img-d41d8cd98f00b204e9800998e